Profesia contabilă, sărbătorită de Filiala CECCAR Hunedoara: 13 iulie 2020 – Ziua Națională a Contabilului Român

Ziua Națională a Contabilului Român celebrează și recunoaște rolul important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.

Începând din anul 2018, aniversarea specialiștilor contabili – membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – și a performanțelor lor profesionale are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 99 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice: Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Ziua Națională a Contabilului Român este sărbătorită, în acest an, doar online. 

Senatorul PNL Eleonora-Carmen Hărău, președinte al Filialei Hunedoara, și-a felicitat astăzi colegii într-o postare pe contul Facebook:

„În 13 Iulie 1921 regele Ferdinand a promulgat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili din România.

Ca președintă a filialei CECCAR Hunedoara, le doresc mulți ani fericiți tuturor colegilor, profesioniști contabili și experți, astăzi, la sărbătorirea Zilei Naționale a Contabilului Român.

Poate nu uitați, prieteni, să oferiți azi o vorbă de mulțumire și o floare colaboratorilor voștri contabili, mai ales că majoritatea lor sunt femei!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *