Program nou de vizitare la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia

Administratorii de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia anunță modificarea orarului de vizitare a monumentului istoric. Astfel începând cu data de 1 octombrie programul de vizitare a sitului s-a modificat. Turiștii vor putea vizita monumentul arheologic în intervalul orar 09:00 – 18:00. Acest program este în vigoare până la data de 30 noiembrie 2022. Mai mult decât atât până la data de 31 decembrie situl este închis în fiecare zi de luni.

„Totodată, până în data de 31 decembrie 2022, monumentul istoric este închis în fiecare zi de luni. Vă mulțumim și vă așteptăm la Regia”, arată cei de la Administrația Sarmizegetusa Regia.

Ruinele de la Grădiștea de Munte au fost descoperite în primii ani ai secolului al XIX-lea și tot atunci au avut loc primele săpături oficiale. În acest context, au fost reparate numeroase construcții, binecunoscute în prezent. Inițial, principalul obiectiv al săpăturilor l-a reprezentat căutarea de comori. Treptat, însă, s-a acordat o importanță mult mai mare descoperirii unor noi monumente, din dorința de a afla „originea, numele, zeitățile  și templele” așezării antice, după cum este amintit într-un document al vremii.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *