Programul de iarnă în domeniul energetic a fost aprobat prin hotărâre de Guvern

Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Programului de iarnă în domeniul energetic, care se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare, a fost aprobată vineri şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

„La propunerea Ministerului Energiei în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată Hotărârea Guvernului pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022″, anunţă ministerul.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

„Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Totodată, prin aceeaşi hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului electroenergetic naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *