Programul „Tomata” pentru sprijinirea legumicultorilor, la final

38 de producători locali hunedoreni de tomate, care s-au înscris în programul guvernamental de susținere a producătorilor de legume în spații protejate, vor beneficia de sumele prevăzute pentru cultivarea roșiilor.

Ei vor primi câte 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 metri pătrați cultivați cu tomate, bani care le vor fi acordați în următoarele zile.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, îi asigură pe toți producătorii hunedoreni de legume că sprijinul guvernamental pentru aceste tipuri de culturi va continua, cu o altă etapă, în luna august: „Susținerea micilor fermieri din legumicultură va consta în ajutor financiar pentru cultivarea unui sortiment mai mare de legume. Toți cei interesați se pot adresa cu încredere Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara unde vor primi toate sfaturile necesare pentru a se înscrie în acest program.”

Pentru a afla care au fost efectele acestui sprijin financiar, prefectul Călin Petru Marian, a dorit să se întâlnească și să discute despre cultivarea legumelor, despre problemele întâmpinate dar și despre rezultate, cu doi producători din satul Aurel Vlaicu, beneficiari ai sumelor acordate de guvern pentru acest tip de activitate. Frații Dan și Laurențiu Vârciu sunt fermieri cunoscuți și apreciați în zona Orăștiei, cultivă în principal roșii, dar și alte legume, și își valorifică produsele în piețele din localitățile învecinate.

„Sunt foarte bucuros, atât ca prefect cât și ca inginer agronom, când hărnicia oamenilor care muncesc din zorii zilei până la apus, la care se adaugă și ajutorul financiar al statului, duc la culturi atât de bogate și roade atât de gustoase care ajung apoi pe mesele noastre. Susținem producătorii locali și agricultura hunedoreană, de care avem atât de mare nevoie!” – a spus Călin Petru Marian.

 

Instituția Prefectului județului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.