Proiect major pentru mobilitatea urbană

Municipiul Petroșani este inclus într-un amplu proiect al ADR Vest pentru dezvoltarea mobilității urbane. Proiectul Primăriei Municipiului Petroșani care vizează întocmirea documentațiilor tehnico – economice pentru realizarea pasarelelor pietonale peste DN 66 și calea ferată dublă, precum și amenajarea unor piste de biciclete și a centrelor de închiriere a bicicletelor, a fost selectat pentru finanțare de către ADR Vest, iar următorul pas este semnarea contractului de finanțare.

ADR Vest este lider al proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021 – 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”, care cuprinde proiecte punctuale din peste 30 de unități administrativ – teritoriale din zona de Vest.

„Municipiul Petroșani a fost inclus în acest proiect mare al ADR Vest, al cărui obiectiv specific este tocmai creșterea capacității autorităților publice locale de a pregăti documentațiile tehnico – economice pentru proiectele investiționale ce vor fi depuse pentru finanțare, și vizează ”dezvoltarea mobilității urbane în municipiul Petroșani”. Proiectul administrației publice locale de la Petroșani, selectat pentru obținerea finanțării în vederea întocmirii documentațiilor tehnico – economice, vine în sprijinul circulației bicicliștilor și a pietonilor din municipiul Petroșani. Totodată, prin implementarea lui, va fi facilitată legătura între zonele marginalizate ale municipiului și zona centrală, prin construirea a trei pasarele pietonale peste DN 66 și calea ferată dublă, se vor amenaja trei tronsoane de piste de biciclete și vor fi înființate cinci centre de închiriere pentru biciclete. Valoarea aferentă elaborării documentațiilor tehnico – economice este de 1.087.155 lei cu TVA, ceea ce reprezintă aproape 3 procente din valoarea estimată a investiției totale”, arată municipalitatea de la Petroșani.

ADR Vest a depus deja cererea de finanțare către AM POAT, iar următorul pas este semnarea contractului de finanțare. În cadrul proiectului se vor construi mai multe pasarele pietonale peste DN 66 și calea ferată dublă, se vor amenaja piste de biciclete  și se vor înființa 5 centre de închiriere pentru biciclete în mai multe zone ale localității.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *