Propunerea de revocarea a lui Augustin Lazăr va fi analizată de CSM

Procurorul General Augustin Lazăr va fi audiat în Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în 13 noiembrie, urmând ca avizul motivat să fie transmis Ministerului Justiţiei în 21 noiembrie.

Secţia pentru procurori din CSM a stabilit ca solicitarea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării lui Augustin Lazăr să fie analizată în 13 noiembrie 2018, la ora 10.00, urmând ca avizul motivat să fie transmis Ministerului Justiţiei în 21 noiembrie, a anunţat joi CSM.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seară că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. Lazăr a menţionat, de asemenea, că “un atare semnal din partea Executivului are semnificaţia încălcări independenţei atât a magistratului procuror, cât şi a Ministerului Public”, el precizând că munca procurorilor care lucrează la marile dosare care interesează opinia publică este “destructurată” la fiecare câteva luni.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *