Potest spontan la termocentrala Mintia

Luni, în jurul orei 10:00, aproximativ 50 de muncitori de la atelierul de reparații din cadrul Termocentralei Mintia au protestat în incinta societății.

Cristian Iștoc, unul dintre liderii de sindicat afirmă: ”Lucrătorii protestează în primul rând pentru neplata contribuților sociale la stat, cu toate că angajatorul prin fișa de plată arată că au fost reținute, dar acestea nu au fost virate O altă nemulțumire este una mai veche, de altfel o promisiune dată de fostul director al CEH,  Viorel Stancu, care a promis unui număr de 50 de angajați de la Termocentrală că vor primi o corecție salarială încă din iunie 2017, pentru a nu rămâne pe salariile minime oamenii care sunt calificați. Între timp, directorul Stancu nu mai este în funcție și nu s-a făcut nici o modificare la salariu. În acest moment angajații cer prezența actualului președinte a consiliului de administrație CEH, Stamin Purcaru,  pentru că nu mai acceptă să fie duși cu vorba.”

Starea de nemulțumire pentru neplata contribuțiilor salariale este în rândul tuturor angajaților, pentru că aceasta nu s-a făcut încă de la 1 ianuarie 2018 . Iștoc susține că :” Dacă nu se va răspunde solicitărilor acest protest poate genera și poate duce chiar la întreruperea activității.”

În acest moment, liderul Cristian Iștoc a afirmat că protestul se va relua marți și se va discuta în Vlea Jiului despre problema contribuților sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *