PROTESTUL DEMAGOGIEI ZBURLITE: „Vrem ca afară, nu chiar ca afară, cum ar trebui să fie afară, dacă n-ar fi cum este!”

Protestatari de bulevard își arată, în ultimele zile, disprețul față de românii întregi la minte care vor să iasă cât mai repede din pandemie, disprețul față de efortul uriaș al personalului medical și, cinic, disprețul față de bolnavii aflați la limita vieții și rudele îndoliate ale victimelor celei mai mari epidemii din istoria recentă a lumii. În fapt, se arată doar simpli anahiști de ocazie, amatori de zarvă și haos social.

Să analizăm doar faptul că, în „strigăturile” lor de „libertate”, protestatarii spun că vor „restricții ca afară”, nu cum le oferă statul român. Dar nu cască ochii și instrumentul lecturii și al înțelegerii să vadă că „afară”, în lumea civilizată a Europei, restricțiile nu numai că sunt mai dure decât în România, dar se și aplică „la sânge”.

Astăzi, doar două exemple.

 

Franța extinde restricțiile pe tot teritoriul și închide școlile

Franța, în ciuda optimismului de ceva vreme în urmă, se vede obligată să impună din nou restricții dure de izolare și circulație, de data aceasta la nivel național. Între restricțiile impuse de statul francez chiar zilele acestea sunt: interdicția de deplasare pe o distanță mai mare de 10 km de domiciliu în absența unor motive cu totul speciale; interdicție de circulație pe timpul nopții, între orele 19 și 6; școlile franceze se închid până în 10 aprilie, după care urmează cele două săptămâni de vacanță; sălile de spectacole și de sport, barurile, restaurantele și cafenelele rămân închise, probabilitatea de a fi redeschise ducând spre jumătatea lunii mai, dacă valul epidemic dă înapoi.

 

Italia prelungește restricțiile și devine „roșie” de Paști

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmite AFP.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare, informează Agerpres.
Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.
Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).
În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie.

Ți se zburlește mintea!

Așadar, sloganul protestelor românești la zi ar fi: „Vrem ca afară, nu chiar ca afară, cum ar trebui să fie afară, dacă n-ar fi cum este!”. Ioi!

 

Surse: Le Figaro, stiripesurse.ro

Foto: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *