Protocol de înfrățire pe relația Hunedoara – China în domenii prioritare

Un protocol de înfrățire între județul Hunedoara și provincia Shaanxi din China a fost semnat, sâmbătă, la Deva. Protocolul prevede parteneriate de colaborare în domenii cheie, precum sănătatea, turismul, economia și nu numai.

“În cadrul întâlnirii, ambele părți au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunitățile și planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuției s-a centrat pe principalele direcții de colaborare în cadrul relației de înfrățire. Prin semnarea protocolului de înfrățire se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină tradițională chineză, sport, pregătire de specialiști în resurse naturale”, arată o informare a Prefecturii județului Hunedoara.

Delegația guvernamentală din provincia Shaanxi a fost primită de prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora și vicepreședintele Consiliului Județean, Sorin Vasilescu. Delegația a fost condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi. Experiența chinezilor poate fi benefică șI pentru Spitalul Județean de Urgență Deva.

“Totodată, s-a semnat o intenție de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză și Spitalul Județean de Urgență Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradițională Chineză (diagnoză și tratament). Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradițională chineză, susținerea unor cursuri intensive de către specialiști chinezi la Deva, și, în final, deschiderea Centrului de medicină tradițională chineză în orașul reședință de județ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chinezească, și dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva”, arată informarea Consiliului Județean Hunedoara.

La întâlnirea de la Consiliul Județean Hunedoara au mai fost prezenți din partea chineză, printre alții, directorul general al Departamentului de Administrare al Patrimoniului, directorul general al Administrației Presei și Publicațiilor, Radio, Film și Televiziune, directorul executiv general adjunct al Asociației de Prietenie cu Țările Străine, directorul general al Departamentului Educație, președintele Grupului de Autostrăzi, precum și conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri din provincia chineză. Provincia Shaanxi este una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *