PSD bagă mâna chiar și în buzunarul românilor încă nenăscuți!

Cunoașteți expresia „datorie pe caiet”? Cel mai probabil, da…

Acest mod de a cumpăra, respectiv de a vinde marfă, este extrem de răspândit astăzi, în mediul rural și în cartierele sărace din urban, în România. În absenţa disponibilităţilor financiare, pentru asigurarea traiului zilnic, cetăţenii apelează la bunăvoinţa comercianţilor locali, care le vând „pe datorie” cele necesare subzistenţei. Iar atunci când vine salariul, pensia sau indemnziaţia socială, o parte din datorie se stinge, nu toată, şi se începe o nouă filă a caietului, în care se trec noile datorii. Acest acord tacit între cetăţenii săraci şi comercianţi care abia-abia își târâie afacerea prin hățișul birocrației și corupției, este expresia spiralei sărăciei din care mulţi români nu ştiu când și dacă vor mai ieşi vreodată.

Din păcate, traiul pe datorie nu este doar o caracteristică locală, sau individuală, ci a devenit un mod endemic de a guverna al PSD, care împrumută săptămânal miliarde de lei, la dobânzi tot mai mari, pentru un singur obiectiv, consumul imediat. Interesul pentru investiţiile aducătoare de nivel de trai ridicat, sustenabil, consolidat pe termen lung, este inexistent!

Aşa se face că România a ajuns, în Guvernarea Ponta, potrivit rapoartelor Curţii de Conturi, să acumuleze un stoc suplimentar al datoriei publice de peste 100 miliarde lei. Şi, ca și când asta nu ar fi îndeajuns, plătim anual dobânzi, în sarcina datoriei publice, de peste 10 miliarde de lei. Ce a construit Ponta în 4 ani de guvernare? Mai nimic, cum bine se știe!

Încă de la învestirea Guvernului Grindeanu, Ministerul Finanţelor Publice a început să gâfâie în efortul său de a asigura plata la timp a pensiilor şi salariilor. Despre investiţii publice, nici poveste! Nu  cred că vom vedea nicio investiţie majoră sub guvernare PSD, pentru că asta nu prea le stă în caracter!

Culmea „viziunii strategice” în materie de investiții a lui Dragnea, liderul PSD, șeful „de facto” al executivului, pare să fie stadionul din Teleorman, județul fără nicio librărie, pe care Dragnea, fost președinte CJ, l-a păstorit spre o situație economică jenant de precară pentru cineva care are pretenția că poate să administreze eficient România. Cu aprobare de la Daddy Dragnea, guvernul Grindeanu  s-a împrumutat, în primele patru luni din acest an, cu  4,7 miliarde de euro, echivalentul a 21 de miliarde de lei!

Continuatorul, Mihai Tudose, a ajuns la 7 miliarde.  În mod firesc, pieţele penalizează, deja, sarabanda guvernamentală şi acordă împrumuturi, la dobânzi aproape duble faţă de anul trecut. Oare la cât vor ajunge cheltuielile cu dobânzile în anul 2017 şi, mai ales, în anii viitori? Cu siguranţă, vom plăti peste 12 miliarde lei, adică mai mult decât are alocat anual bugetul Ministerului Educaţiei, devenit, prin subfinanțare, fabrică de analfabeți funcționali!

Responsabilitatea față de țară, față de generațiile următoare, este pulverizată, acum, de guvernarea PSD. După ei, potopul!

Iar rostul nostru, al celor care lucrăm în politică, precum și preocuparea majoră a acelora care influențează, în vreun fel structura puterii rezultată din vot, chiar și rostul electoratului însuși, ar trebui să fie soarta ţării pe termen scurt dar și pe termen lung, nu doar avantajele materiale sau electorale de moment! Pe toți, mai ales pe noi, politicienii, ar trebui să ne chinuie gândul la răspunsurile pe care va trebui să le dăm copiilor şi nepoţilor noștri, peste ani de zile, atunci când ne vor întreba cum a ajuns România îndatorată cu sute de miliarde…

Ce  le vom răspunde când  vor întreba ce am făcut noi cu aceşti bani? Pe ce s-au cheltuit? Ce s-a construit din ei? Ce a rămas din urma acestor împrumuturi şi a sutelor de miliarde plătite pe dobânzi? Le vom putea spune senini: „noi am împrumutat, plăteşte tu, copile!” ?

Mi-e teamă că nici măcar argumentele că nu ai fost membru în partidul care a comis astfel de grozăvii și nici chiar argumentul că nu ai făcut deloc politică, nu vor fi suficiente, la judecata generațiilor viitoare!  Cu atât mai mare le va fi dificultatea acelora care s-au complăcut mercenari în fabrici de spălat creiere și au ajutat, cu bună știință, pentru bani, nevolnici și/sau ticăloși să obțină și să rămână în demnități nemeritate. Cum vor sta în fața urmașilor lor?! Și cum vom rămâne, noi toți, cei care aniversăm Centenarul României, ca generație, în istoria acestui neam? Ce-am făcut cu țara?

Din păcate, patriotismul, corectitudinea socială, decența economică, disciplina bugetară şi sustenabilitatea îndatorării sunt noțiuni incompatibile cu PSD, iar expunerea țării la riscurile de astăzi o plătim deja prin dobânzi şi o vom plăti cu vârf şi îndesat în viitorul apropiat. PSD-ALDE apasă accelerația spre criză! Iar PSD a fost adus la putere, mințind de dimineață până seara, de o minoritate electorală care a devenit majoritate, prin absența de la vot a 62% dintre români!

Dacă ar avea un mimum de onestitate politică, cei care susţin guvernarea PSD-ALDE ar trebui să le spună oamenilor că Guvernul nu împarte prosperitate, pentru că politica lor economică nu generează prosperitate, ci împarte, atât cât va mai avea de unde, bani mulţi luaţi cu împrumut! Și nu domnii Ponta, Dragnea, Grindeanu, Tudose și orice alt pesedist care va urma îi vor da înapoi, ci toți cetăţenii României! Inclusiv cetățenii încă nenăscuți!

Căci, având ca scopuri fundamentale aservirea justiției și deservirea clientelei proprii, PSD n-are niciun interes pentru soarta pe termen scurt a României, iar pentru cea pe termen lung, nici atât!  Pentru a salva aparențele și a păstra un număr suficient de mare de adepți, garanți ai menținerii la putere, PSD transformă întregul popor român într-un supraviețuitor pe bază de datorie, după modelul românului sărac, care trăiește pe seama datoriei consemnate pe caiet și niciodată achitată integral, la magazinul sătesc…

Senator PNL – Carmen Eleonora HĂRĂU

Un comentariu la „PSD bagă mâna chiar și în buzunarul românilor încă nenăscuți!

  • 31 august 2017 la 1:26
    Permalink

    Istoria va judeca insa bunul DUMNEZEU va da cu parul atentie P.S.D .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *