Lucian Heiuș: PSD Hunedoara umileşte valorile judeţului

Asistăm, în ultima perioadă, la un asalt constant și extrem de agresiv al actualei puteri îndreptat către adevăratele valori ale României. Sunt agresate și îndepărtate, structuri incomode, persoane verticale care deranjează parcursul trasat de jalnicul program de guvernare. Nu contează cine sau ce. Contează doar înlăturarea oricăror obstacole din calea pe care a pornit actuala și efemera putere.

La nivel județean respectarea liniei de partid a devenit un mod de viață. Sunt dați la o parte oameni valoroși, care, de-a lungul timpului, dincolo de barierele politicii, și-au pus la dispoziția comunității întreaga capacitate de muncă, pentru mai bine, mai frumos și mai eficient.

Au fost obligaţi să plece  din administrație oameni valoroși, pentru a fi înlocuiţi cu membrii PSD.

Mai nou, Vladimir Brilinsky, a fost obligat să plece din postul de administrator al Sarmisegetuzei Regia, pentru a fi înlocuit cu preşedintele PSD Orăştioara de Sus.

Ne întrebăm cum este posibil să dai cu piciorul unor astfel de oameni și să nu faci totul pentru a-i reține și folosi în beneficiul comunității? Acești oameni care chiar au dorit să facă ceva, au demonstrat că perseverența și curajul pot să miște lucruri aparent înlemnite în nepăsare.

Credem că este o inconștiență crasă să te dispensezi de un om care și-a dedicat întreaga viață cauzei cetăților dacice și a reușit să aducă Sarmizegetusa de la stadiul de junglă a nimănui, la statutul de parc istoric vizitabil în normalitate, un om care a devenit un brand nu numai al acelor locuri dar și unul de nivel național.

”Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară”, sună un dicton al literaturii universale. Așa a spus conducerea județului și pentru că nu puteau să înlăture un om al cărui nume este asociat, de ani buni, cu Sarmizegetusa au aplicat un alt dicton, de data aceasta, neaoș românesc. ‘’Nu dori moartea subalternului. Lucrează în așa fel încât să și-o dorească singur.”Și asta au făcut. A fost înlăturat un om valoros, pentru care spiritul de sacrificiu reprezenta un crez și asta doar pentru a transforma, fără piedici, Sarmizegetusa în celulă de partid.

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs, să afli că un vicepreședinte de consiliu județean poate să sancționeze pe cineva pentru că (cităm) dă like-uri la peneliști. Sancționarea și cu alte ocazii a opiniilor exprimate liber, într-o țară liberă, reprezintă o mostră de infantilism care credem că ar trebui sancționată.

Chiar dacă ne măgulește să primim like-uri de la oameni de talia lui Vladimir Brilinsky, conștienți de gravitatea deciziilor luate, nu putem să dăm like actualei conduceri politice a județului nostru.

 

Deputat LUCIAN HEIUȘ,

 Președinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *