PTF Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme

”În contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest, autorităţile de frontieră române şi ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota. De asemenea, a fost reluat traficul internaţional de persoane şi mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin P.T.F. Cenad şi P.T.F. Salonta”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

Instituţia reainteşte că, la începutul lunii aprilie, pentru fluidizarea traficului de marfă, autorităţile din cele două state au decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor, P.T.F. Nădlac II fiind deschis în această perioadă exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.

În prezent, la frontiera cu Ungaria, sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei – 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, PTF Săcuieni – sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, pentru evitarea apariţiei suprasolicitărilor în unele dintre acestea.

Activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar, total sau parţial, în P.T.F. Carei – feroviar, judeţul Satu Mare şi P.T.F. Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri).

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *