Punct final al strategiei energetice. Mintia rămâne cu un singur grup, iar Valea Jiului cu două unități miniere

Proiectul Strategiei Energetice a României 2019-2030 cu perspectiva anului 2050, a fost finalizat. Termocentrala Mintia va rămâne cu un singur grup, iar viitorul mineritului este incert.  Potrivit documentului final, în Valea Jiului vor rămâne doar două unități miniere, deocamdată. Este vorba de minele Livezeni și Vulcan.

„Necesarul de huilă pentru producerea energiei electrice și termice va fi asigurat din producția minelor Vulcan și Livezeni completat cu necesarul din import, până la reconfigurarea capacităților termoenergetice nerentabile de pe huilă pe altă resursă energetică primară mai eficientă”, arată în Proiectul Strategiei Energetice publicat în cursul serii de luni pe site-ul Ministerului Energiei.

În document este prevăzut și faptul că termocentrala Mintia va rămâne cu un singur grup energetic.

“Grupurile pe huilă de la Deva, cu excepția grupului 3, vor fi retrase, cu perspective foarte reduse de a fi repornite. Rezervele de huilă din România sunt imposibil de exploatat în condiții de eficiență economică, ceea ce face improbabilă construirea unor grupuri noi în locul celor retrase”, mai relevă documentul oficial.

Grupul de Lucru dedicat elaborării acestui proiect a analizat propunerile și observațiile trimise și a decis asupra integrării în document a unora dintre acestea.

 

 

Monika BACIU

Un comentariu la „Punct final al strategiei energetice. Mintia rămâne cu un singur grup, iar Valea Jiului cu două unități miniere

  • 6 noiembrie 2018 la 6:00
    Permalink

    Termocentrala Paroseni este modernizata de Japonezi si indeplineste toate conditile de Mediu !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *