Reacție haioasă a unui urs

Un urs a avut o reacție haioasă. Ursul s-a speriat de o cameră de monitorizare a faunei  amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure  din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. rșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este decinci ori mai dezvoltat decât al omului”, spun cei de la Romsilva.


Pădurile  din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.