Reacțiile liderilor coaliției de guvernare în cazul Mintiei

Sindicalișii de la Mintia așteaptă o reacție din partea liderilor politici în problematica termocentralei de la Mintia, care a rămas de luni fără gaz metan. Energeticienii acuză Guvernul României de sabotarea sistemului energetic național.

“Asistăm astfel la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale cu o putere instalată de 1200 MW. Solicităm o reacție rapidă a liderilor politici din județul Hunedoara, care sunt obligați să apere interesele cetățenilor care i-au mandatat pentru acest lucru. Indiferența opiniei publice va duce la falimentului întregului județ”, arată Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Ce spun liderii partidelor aflate la guvernare?

Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE Hunedoara, susține că le-a pus în vedere sindicaliștilor să găsească un numitor comun.

Singura chestie care le-am spus-o mereu este să găsească un numitor comun viabil – Sindicatul cu conducerea tehnică a Complexului. Nu știu dacă au găsit-o. Dacă nu încearcă să se plieze pe teoria profesioniștilor din Ministerul Energiei că ar trebui să facă un grup pe gaz, lucru pe care sindicaliștii nu îl doresc. Eu nu sunt specialist și nu vreau să intru în astfel de amănunte, dar le-am solicitat și așa mi se pare normal ca atunci când mergi la o discuție să nu mergi cu niște chestii fantagoniste și să fii percutat în realitate. Degeaba ceri să facă lucrarea la Mintia și nu au cărbune. Ei trebuie să găsească o soluție comună, dar cred că nu s-a ajuns la așa ceva. Nu văd nici implicarea conducerii centrale a CEH-ului, îi lasă pe ei aici și ar avea o “satisfacție” să dispară Mintia. Nu știu de ce se dorește moartea, nu e benefică pentru nimeni”,  a declarat Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE Hunedoara.

Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, este vag în declarații, motivând că este în Parlament.

Sindicaliștii de la Mintia știu ce putem face pentru ei, o discutăm între mine și sindicaliști, nu prin presă. Ce putem face pentru sindicaliști facem la discuții între mine și ei”,  a spus Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Întrebat când se vor vederea rezultatele, Nistor a subliniat că “sperăm că se vor vedea rezultatele cât de curând”, numai că Mintia nu mai are timp la dispoziție.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *