Recital magic susținut de elevii școlii de muzică IG Duca din Petroșani

Elevii Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani care urmează cursuri de muzică au susținut un recital emoționant. „Flori de Mai” este numele recitalului susținut de elevii Fabricii de Pian. Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a avut loc în mediul online, întreg recitalul fiind postat pe YouTube.

„Tăiem panglica? Nu, nu tăiem panglica… Deschidem șampania? Nu, nici asta… Vă invităm doar să vă deschideți sufletele spre frumos. Spre lumina care înseamnă succesul generat prin handmade. Prin mâna oamenilor acestor locuri pentru oamenii acestor locuri. Acest proiect devenit astăzi realitate este un motiv inspirațional pentru fiecare din noi, pentru copii în mod special și este o lecție prin puterea exemplului, puterea cuvântului, puterea artei. Este mărturia iubirii și pasiunii pentru muzică între generații: de la un fost elev devenit acum profesor, pentru elevii și profesorii secției de muzică din Petroșani, și se cuvine a fi un omagiu pentru întemeietorii acestei școli de muzică, pentru toți profesorii și elevii care i-au trecut pragul. Este un liant între generații, o legătură sufletească indestructibilă, pecetluită acum pe clapele unui pian de concert”, spune prof. Aurelian Epuraș, cel care a inițiat proiectul Fabrica de Pian.

Micuții elevi au cântat la pianul achiziționat din donațiile întregii comunități. Este vorba de un piande serie, un Kawai GX Grand Piano, fabricat în Japonia, într-o fabrică din Hamamatsu în care, din 1927, se realizează cele mai strălucite piane de concert din lume.

 

VIDEO:  https://youtu.be/MtTbisKVQB0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *