Patru reguli de aur în prevenirea furturilor de carduri

MESAJ PREVENTIV ÎN CADRUL CAMPANIEI

 „100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”

 

Odată ce plata cu card-ul devine o rutină, grija rămâne legată de siguranța card-ului și utilizare lui fără riscuri. De aceea țineți cont de 4 reguli de aur în protecția cardului bancar:

Recomandări:

  1. Nu țineți codul PIN scris pe o hârtie lângă CARD. Nici păstrarea codului PIN în telefon nu e o idee prea bună, mai ales în cazul pierderii sau a furtului telefonului. Cel mai bine e sa învățați pe de rost cele 4 cifre și să nu le comunicați nimănui.
  2. Țineți card-urile la loc sigur. Trebuie să știți în permanență unde vă sunt card-urile, astfel încât absența sau pierderea lor să o anunțați de îndată unităților bancare pentru blocarea conturilor.
  3. Nu divulgați niciodată codul PIN, indiferent de pretext, la bancomat nu îl tastați cu voce tare și acoperiți cu mâna tastele atunci când efectuați plăți cu card-ul.
  4. Dacă ați rămas fără card în urma pierderii sau a furtului portofelului, sunați imediat banca emitentă și solicitați blocarea contului. Nu așteptați până ajungeți acasă. Hoții vor folosi card-urile cât mai repede posibil pentru a sustrage banii.

 

 (mesaj realizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Hunedoara).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *