Record de încasări prin ghiseul.ro

În perioada stării de urgență ghișeele de la Serviciul de Taxe și Impozite Petroșani au fost închise, așa cum a fost pretutindeni în țară. Acest lucru nu i-a oprit pe contribuabili să își achite taxele locale. Petroșănenii au folosit metodele online pentru a-și achita dările.

Ca de fiecare dată persoanele fizice au fost cele mai conștincioase, cu un procent de 80%. Persoanele juridice au un procent mai slab, acest lucru datorându-se și efectelor economice provocate de pandemia cu noul coronavirus.

”Au venit și au plătit peste 82% din persoanele fizice, iar persoanele juridice au plătit 40-50%. Au mai scăzut încasările ținând cont că în această perioadă s-au făcut plăți doar pe platforma online, persoanele juridice au plătit prin ordin de plată, dar s-a simțit o scădere a încasărilor. Persoanele juridice plătesc mai greu, mai ales că atunci când a apărut acea ordonanță prin care s-a prorogat termenul au așteptat și au plătit în această perioadă. S-a simțit o creștere pe platforma ghiseul.ro. Am ajuns la o creștere la nivelul lunii decembrie 2019”, a declarat Alin Gal, șef Serviciu Taxe și Impozite Locale Petroșani.

După această dată, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plăţii.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *