Rectificare bugetară pozitivă la Petroșani

Bugetul municipiului Petroșani a fost rectificat. După prima rectificare bugetară aprobată de Guvern în acest an, municipalității de la Petroșani i-a revenit suma de două milioane de lei. Asta în contextul în care, la începutul acestui an, ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal, cea mai mare primărie din Valea Jiului a pierdut peste 6 milioane de lei.

“Nu ne ajung  banii, dar încercăm să ne descurcăm. Pentru funcționare ne ajung. Nu am bugetat utilitățile decât până în septembrie. Din punct de vedere al funcționării primăriei am acoperit”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În cadrul ședinței de luni, Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat rectificarea bugetului local cu suma de 2.039.000 lei. Chiar și așa, bugetul primăriei este afectat. Odată modificat Codul Fiscal, Primăria Petroșani a pierdut peste 6 milioane de lei. La acel moment, reprezentanții Ministerului de Finanțe au susținut că toate primăriile vor primi banii înapoi, la rectificarea bugetară. Acum, documentele Ministerului arată cu totul și cu totul altceva. Pentru prima dată, bugetul municipiului Petroșani este structurat pe pierderi, astfel că veniturile totale sunt în sumă de 53.384,01 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt în valoare de 53.786,01 mii lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *