Rectificarea bugetară ar putea readuce sumele pierdute după modificarea Codului Fiscal

Veniturile administrației locale de la Lupeni s-au diminuat drastic după modificările aduse Codului Fiscal. Municipiul Lupeni a rămas fără 5 milioane de lei, însă, edilii își pun speranțele în rectificarea bugetară care va avea loc în vara acestui an.

“Deși avem un buget diminuat extraordinar de mult, deoarece în anul 2016 am avut un excedent bugetar destul de mare, de 5 milioane de lei., încercăm să realizăm cât mai multe lucrări. Banii aceia ne-au fost repartizați pentru înlăturarea efectelor inundațiilor și nu am putut să îi cheltuim deoarece procedurile nu permiteau acest lucru. Banii ne-au fost alocați la sfârșitul lunii decembrie, iar o procedură durează câteva luni de zile și nici nu puteam să asfaltăm în decembrie și am rămas cu banii respectivi, care anul acesta ne-au fost tăiați de la buget. 5 milioane ne-au fost tăiați. La rectificarea de buget din iulie ne vor fi repartizați acești bani”,  a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În luna decembrie a anului 2016, autoritățile locale de la Lupeni au primit bani pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, însă, în plină iarnă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile banii nu s-au putut folosi pentru a efectua lucrări. Sumele s-au consistituit excedent bugetar, iar odată cu modificările aduse Codului Fiscal, administrației locale i-a fost retrasă suma. Chiar și în aceste condiții, autoritățile locale din Lupeni au planuri pentru acest an. Investițiile începute anul trecut vor fi duse la bun sfârșit, iar altele noi vor fi demarate. Asta chiar dacă taxele și impozitele locale nu au fost majorate.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *