Redeschiderea Centrului de Zi de la Petrila în prezența ministrului Muncii și Protecției Sociale

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, împreună cu Florica Cherecheș, preşedinte al Autorității Naționale – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANPDCA) și președinte al Organizației Femeilor Liberale au participat joi, 22 aprilie 2021, la redeschiderea Centrului de zi de la Petrila pentru copiii din familii aflate în dificultate, susținut de Organizația Salvați Copiii, la invitația președintelui executiv al organizației, Gabriela Alexandrescu. La eveniment au mai participat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și alte oficialități.

 

Florica Cherecheș, președintele ANPDCA, spune că acest Centru de Zi de la Petrila „este un model de bune practici care și-a început activitatea în anul 1999 cu scopul de a oferi sprijin copiilor proveniți din familii aflate în dificultate, copii aflați în risc de abandon școlar”.

„Printre cele mai importante rezultate ale centrului se numără peste 330 de premianți, 70 de absolvenți cu studii medii și 16 absolvenți de studii superioare din rândul copiilor proveniți din familii aflate în dificultate.

În acești ani, circa 1.600 de copii, aparținând unui număr de 800 de familii, au primit sprijinul Salvați Copiii prin activități educative, psiho-sociale, susținere materială (o masă caldă zilnic, pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare). A fost primul centru de acest fel al Organizației Salvați Copiii, iar filiala Hunedoara a fost prima organizație din județ care s-a acreditat pentru derularea activităților cu copiii.

Începând cu anul 2005, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 272/2004, care a reprezentat a doua etapă de reformă în domeniul protecției copilului, obligația înființării de servicii pentru prevenirea separării copilului de familie a fost transferată către autoritățile publice de la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor.

Misiunea acestor servicii este de a asigura menținerea, refacerea şi dezvoltarea capacităților copilului şi ale părinţilor săi, pentru depăşirea situaţiilor care ar putea determina separarea acestuia de familia sa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *