Reîmpădurire masivă în județ

Sute de mii de puieți au fost plantați în pădurile din județ. Campania de reîmpădurire a ajuns la final în toate Direcțiile Silvice din Hunedoara. Campania de reîmpădurire organizată de direcțiile silvice din România presupune eforturile depuse pentru repopularea și regenerarea pădurilor în diferite zone ale țării. Aceste campanii sunt realizate în colaborare cu instituții guvernamentale, ONG-uri, organizații de mediu și, uneori, chiar cu participarea comunității locale.

„Continuăm cu lucrările de întreținere, atât ale plantațiilor cât și ale culturilor din pepiniere”, arată Direcția Silvică Hunedoara.

Direcțiile silvice analizează zonele care necesită refacerea pădurilor, în funcție de factori precum suprafața defrișată, gradul de degradare a solului, climatul și alte criterii.

Odată ce zonele au fost identificate, se alege specia sau speciile de arbori care sunt potrivite pentru acel mediu specific. Alegerea este făcută în funcție de tipul de sol, climat, altitudine și scopul regenerării (de exemplu, obținerea de lemn pentru exploatare sau crearea unui habitat natural).

Campaniile de reîmpădurire implică mobilizarea unui număr mare de voluntari și personal specializat pentru a planta puieți. Aceștia lucrează în echipe și își plantează arborii în zonele stabilite anterior.

După plantare, pădurarii și voluntarii monitorizează și îngrijesc noii arbori pentru a asigura supraviețuirea și creșterea lor sănătoasă. Aceste activități pot include irigarea, combaterea buruienilor și protejarea plantelor de factori de mediu dăunători.

Pe parcursul și după finalizarea campaniei de reîmpădurire, se realizează monitorizări periodice pentru a evalua rata de supraviețuire a puieților și impactul pe termen lung al regenerării forestiere. Aceste informații sunt utilizate pentru a îmbunătăți și ajusta strategiile viitoare de reîmpădurire.

Este important de menționat că campaniile de reîmpădurire nu reprezintă doar o acțiune izolată, ci fac parte dintr-un proces mai larg de gestionare a pădurilor. Direcțiile silvice și alte organizații implicate în silvicultură implementează și alte măsuri de conservare, protecție și gestionare durabilă a pădurilor pentru a asigura dezvoltarea și menținerea unui mediu forestier sănătos și echilibrat.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *