Reîncepe lupta pentru DN 66 A

Lupta pentru drumul Câmpu lui Neag – Herculane reîncepe. Activiștii de mediu de la Agent Green nu sunt de acord cu declarațiile premierului Viorica Dăncilă, potrivit căruia, lucrările la drumul spre Hercunale vor fi reluate.

“Lupta reîncepe. Premierul Dăncilă a redeschis planul pentru cea mai mare crimă a biodiversității, plan care fusese tranșat de mai bine de 10 ani împotriva dorinței nebune a președintelui Băsescu de la acea vreme: DN 66A, asfalt prin inima munților Retezat”, spun activiștii de mediu de la Agent Green.

Viorica Dăncilă a anunțat, la Lupeni, că la finele acestei luni va fi reluată licitația pentru continuarea lucrărilor la drumul spre Herculane.

”Pe 16 aprilie am adoptat o hotărâre de Guvern și până la sfârșitul lunii mai scoatem la licitație proiectul de execuție și alocăm și fondurile”, a declarat Viorica Dăncilă, premierul României, la Lupeni.

Mai sunt de realizat circa 20 de  kilometri, între Câmpu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificilă, pe traseul stabilit fiind necesară, între altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podețe si a unui viaduct de coastă cu suprastructura în consolă. Asta pentru a împăca si animalele, care, dacă totul va fi construit conform planului, nu prea ar mai avea de suferit.
Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Băsescu, pentru că fostul președinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani. Suma ar  fi urmat să fie  prinsă în bugetul care a fost adoptat în decembrie 2017.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *