Relaxarea din vară crește numărul infectaților cu coronavirus

În ultimele zile la nivelul județului Hunedoara se înregistrează o creștere galopantă a numărului de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, una din cauze ar fi aceea că oamenii au uitat de măsurile de protecție în perioada verii.

„Avem o situație la Lupeni, acolo unde se înregistrează cele mai multe cazuri, dar nu este un focar. E o transmitere comunitară. Monitorizăm să vedem care e cauza. Din păcate noul val afectează cu preponderență persoanele tinere și nevaccinate. Avem un caz al unui tânăr de 32 de ani care este internat la ATI”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

De precizat este faptul că la finalul acestei săptămâni, la Lupeni urmează a fi organizate ample manifestări în cadrul evenimentului denumit generic Zilele municipiului. Cei de la DSP au discutat cu conducerea primăriei, însă, organizarea evenimentului nu a fost interzisă.

„Am discutat cu primarul și ne-a asigurat că va lua măsuri drastice. Pot să se organizeze evenimentele, pentru că sunt în aer liber. Problema este că oamenii nu înțeleg că trebuie să respecte anumite măsuri. În primul rând este vorba de siguranța lor. Varianta Delta se transmite în 2-3 minute, iar transmiterea se face la 6-7 persoane, în timp ce varianta englezească se transmitea la 2-3 persoane”, mai subliniază Sebastian Mezei.

La nivelul județului Hunedoara, 10 persoane din numărul celor infectate sunt vaccinate, șase dintre acestea având schema completă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *