Tânărul Sergiu Vințan și-a ales drumul

My way. Așa se numește prima expoziție a lui Sergiu Vințan, un adolescent din municipiul Vulcan. Sergiu și-a ales drumul spre arta fotografică. Îl inspiră natura, iar prin fotografiile sale transmite emoție, culoare și optimism, chiar și acolo unde natura este învolburată. Norii negri din fotografiile lui Sergiu nu inspiră teamă, ci induc o stare de liniște, de regăsire.

“M-a inspirat dorința de a arăta fiecărui om locuri de departe, văzute prin felul meu. Felul meu înseamnă exact ceea ce reprezintă, ce simt eu când văd acel loc. Unii oameni poate locul în felul lor, nu văd detaliul, eu îl văd altfel. CA fotograf trebuie să cuprinzi absolute orice. Am și poze dramatice, cu fulgere, cu stele, am și poze foarte vii, colorate, pline de viață. Am încercat să cuprind tot. Poza care mă reprezintă cel mai mult este cea care a fost făcută pe un vârf de munte, unde am ajuns cu greu și este făcută înainte de furtună. Aia o simt cel mai la suflet. Acea fotografie îmi inspiră liniște și pacea înainte de furtună, nu se aude niciun sunt. Am ales “My way” ca temă, deoarece fiind prima expoziție m-am gândit că e felul meu. Eu m-am gândit să fac ceva de travel, ceva care să cuprindă aboslut tot”, a spus Sergiu Vințan, tânărul fotograf din Vulcan.

Sergiu Vințan, tânărul licean vulcănean a avut, aseară prima expoziție, iar alături i-au fost zeci de persoane. Fotografi premiați la nivel mondial sau critici de fotografie i-au fost alături lui Sergiu și i-au analizat expoziția.

“Este o expoziție de debut și nu pot decât să îl felicit pe Sergiu. Când veneam aici m-am izbit de un afiș “My way”. Am zis să văd despre ce e vorba. Am vizualizat niște imagini și am văzut că “My way” există. Este un drum. Și orice drum începe cu un pas. Suntem martori la primul pas pe care Sergiu l-a făcut, pe care a avut curajul să ni-l prezinte. Sunt niște imagini pe care ni le-a oferit. Restul e poezie sau 1000 de cuvinte într-o imagine. Avem peisaje, clădiri, natură”, a spus Sorin Oprea, fotograf.

“Am avut plăcuta ocazie să trec în revistă aceste imagini reușite și am putut să mă conving că Sergiu este pe drumul cel bun. Are tot ce are nevoie un creator de artă. Are talent, inteligență și cultură. Fără aceste condiții nu se poate face artă”, a spus Francisc Nemeth, fotograf Federaţia Internaţională de Artă Fotografică.

Sergiu Vințan a imortalizat mii de peisaje, toate regăsindu-se acum pe hârtia fotografică. Fiecare imagine are o poveste în spate, iar tânărul ne invită să descoperim această lume a artei fotografice.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *