Reprezentanţii BNS, discuţii la sediul Guvernului despre revendicările salariale ale angajaţilor Caselor de Pensii

Potrivit BNS, miercuri, de la ora 15:15, are loc o întâlnire, la sediul Guvernului, a preşedintelui BNS, Dumitru Costin, cu prim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu. 
„Tema întâlnirii este reprezentată de soluţionarea revendicărilor angajaţilor Casei Naţionale de Pensii Publice”, au transmis sindicaliştii.
Reprezentanţii BNS arată, într-un comunicat de presă, că au avut, miercuri, o întâlnire la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cu ministrul Simona Bucura-Oprescu, discutând despre cele două revendicări ale angajaţilor Caselor de Pensii pe care organizaţia îi reprezintă.
„La nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice există diferenţe salariale de până la 1.500 lei pe salariul net, între angajaţi care practică aceeaşi muncă şi ocupă aceeaşi funcţie. Vorbim de oameni care fac acelaşi tip de activitate, aceeaşi complexitate a muncii. Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgenţă cu participarea prim-ministrului Ion Marcel Ciolacu şi a ministrului Finanţelor Ion Marcel Boloş. Această soluţie de reparaţii salariale va trebui aplicată şi la alte insitituţii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, afirmă sindicaliştii.
Potrivit acestora, s-a discutat şi despre nevoia imperioasă de investiţii în sistemul de pensii.
„Ne referim aici la softuri, la modul în care se calculează pensiile. Calcularea încă se face cu pixul în 2023!!! Acelaşi lucru se întâmplă şi când vine vorba de pensiile magistraţilor stabilite prin hotârâri judecătoreşti. La capitolul reprezentării instituţiei în instanţe sunt alte probleme grave. Doar la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov sunt 7.000 de dosare de reprezentat la 7 jurişti din instituţie. Blocul Naţional Sindical consideră că fără aceste investiţii absolut necesare, România nu îşi poate atinge obiectivele asumate”, arată BNS.

Sindicaliştii susţin că au primit promisiuni de la ministrul Muncii că va face ”toate eforturile” pentru a rezolva aceste probleme.

„Până la soluţionarea revendicărilor angajaţilor din CNPP, reprezentaţi de Blocul Naţional Sindical, greva continuă”, precizează ei.

Casa judeteana de pensii Hunedoara-Deva si Petrosani sunt solidare cu casele de pensii din țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *