Restaurarea Cetății Orăștie, contestată

Proiectul privind restaurarea Cetății Orăștie a fost contestată. Contractul are o valoare de circa 5 milioane de euro. Cetatea Orăştiei este monument istoric din secolul XV.

O societate din Iași a contestat procedura inițiată de municipalitatea din Orăștie.

„Prin contestația (…) formulată de către CONSTRUCŢII UNU S.A., în calitate de lider al asocierii CONSTRUCŢII UNU S.A. – METALPROD WEST S.R.L., cu sediul în Iaşi (…), împotriva raportului procedurii (…), emis de către PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORĂŞTIE, cu sediul în Orăștie (…), în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică, având ca obiect „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Restaurare, consolidare și conservare Cetatea Orăștiei» din municipiul Orăștie, județul Hunedoara”, se solicită admiterea contestației, anularea raportului procedurii (…), a tuturor actelor care au stat la baza emiterii acestuia (incluzând, dar fără a se limita, la procesele verbale de evaluare corespunzătoare), precum şi a tuturor şi oricăror acte subsecvente, anularea adresei de comunicarea a rezultatului procedurii (…), prin care se aduce la cunoștință că oferta sa este neconformă, precum şi obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei asocierii CONSTRUCŢII UNU S.A – METALPROD WEST S.R.L., cu consecința declarării acesteia ca fiind conformă și emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire”, arată solicitarea firmei din Iași.

Specialiștii Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor au analizat solicitarea, însă, aceasta a fost respinsă.

„Respinge contestația formulată de către CONSTRUCŢII UNU S.A., în calitate de lider al asocierii CONSTRUCŢII UNU S.A. – METALPROD WEST S.R.L., cu sediul în Iaşi, bd. Poitiers nr. 2, județul Iași, în contradictoriu cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ORĂŞTIE, cu sediul în Orăștie, Piața Aurel Vlaicu nr. 3, județul Hunedoara, ca nefondată. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți”, arată decizia CNSC.

Proiectul prevede, printre altele, restaurarea, conservarea şi consolidarea Cetăţii Orăştiei, lucrări de reconstituire sau reîntregire a zidurilor şi turnurilor, dar şi amenajări exterioare, cum ar pavaje, alei şi mobilier urban. În proiect mai este prevăzută realizarea iluminatului în zona cetăţii şi a circuitului de vizitare, toate completate cu o reţea de infrastructură pentru apă şi canalizare.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *