Restricții de tonaj din cauza celor care exploatează lemnul

Autoritățile locale de la Lupeni au în vedere introducerea unor restricții rutiere pe o stradă din localitate. Este vorba de strada Pompierilor, drumul principal de acces spre Cartierul Ștefan. Carosabilul a fost reabilitat în baza unui proiect, iar edilii vor să limiteze accesul autovehiculelor de mare tonaj. În acest sens a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre. Astfel, autoritățile locale au în vedere interzicerea accesului vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone pe strada Pompierilor (drum principal de acces în cartierul Ștefan) din municipiul Lupeni, județul Hunedoara”. 

Potrivit proiectului, vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone vor folosi una din cele două rute alternative, și anume de la fosta carieră Victoria (loc numit Keleti), pe strada Minerilor, strada 30 Decembrie, strada Negoiului sau ruta Strada Fagului – depozit de exploziv pe strada Vitoș Gavrilă.

Măsura vine ca urmare a reclamațiilor depuse de locuitorii din zonă. În plus, drumul a fost asfaltat, în premieră, anul acesta.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *