Reținuți pentru furt de cărbune

Nouă persone din Valea Jiului au fost reținute pentru furt de cărbune. Cărbunarii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Sunt extinse cercetările în dosarul penal care vizează sustragerea de minereu de cărbune din vagoanele de marfă  din Stațiile CF Iscroni-Aninoasa şi din incinta E.M. Livezeni.

“Poliţiştii  Postului de Poliţie Transporturi Petroşani, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Petroşani, au pus în aplicare 9 mandate de aducere, emise pe numele unor bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 50 de ani, din municipiul Petroșani. Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar după ce au fost audiaţi în legătură cu acuzaţiile care li se aduc, pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale”, arată IPJ Hunedoara.

Acțiunea a început în data de 18 ianuarie, atunci când poliţiştii T.F. au efectuat 15 percheziții domiciliare în mai multe localităţi din Valea Jiului,  în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei, iar faţă de 10 persoane (altele faţă de cele reţinute în cursul zilei de ieri),  cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, a fost luată  măsura controlului judiciar.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *