Revoltă în Poliția Lupeni. Dănuț Mocanu, ”șmecherul Lupeniului”, scăpat de IPJ și IGPR

La nouă luni după ce a scăpat de cercetări, invocând motive de sănătate, Dănuț Mocanu, comandantul Poliției Lupeni, pare pregătit să reia frâiele conducerii. Însă polițiștii – aceiași care i-au făcut plângeri în luna martie a acestui an – nu-l vor înapoi.

În consecință, aceștia au înaintat duminică seara mai multe sesizări, către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și către Ministerul Administrației și Internelor, în care explică faptul că Dănuț Mocanu face orice pentru a se sustrage din fața anchetatorilor.

Adică un concediu medical din luna martie până sâmbăta trecută și, după revenirea lui la conducere, concediu de odihnă, până în data de 5 februarie 2018. Asta înseamnă că TOATE faptele pentru care este cercetat disciplinar se PRESCRIU, fiindcă a trecut un an de la demararea anchetei.

”În timpul controlului respectiv (cel din martie – n.r.), data de 10.03.2017 și până la data de 09.12.2017, cms șef Mocanu Gheorghe Dănuț, șeful acestei subunități de poliție s-a aflat în concediu medical, astfel încât el nu a putut fi cercetat în cazul rapoartelor înaintate de noi cât și cu privire la neregulile constatate de Direcția Control Intern și cu toate că i-au fost solicitate rapoarte explicative, acesta l-a refuzat în mod direct pe împuternicit șef Direcție Control Intern, la acea dată.

În data de 10.12.2017, cms. șef Mocanu s-a prezentat la sediul unității noastre pt. a semna registrele predare primire a a serviciului pe unitate, informând dispecerul unității că el se află la comanda acesteia și că trebuie să fie anunțat în cazul producerii unor evenimente, indicând totodată că se va deplasa la sediul IPJ Hunedoara.

Din mai multe surse am luat la cunoștință faptul că dlui. cms șef Mocanu i-a fost aprobat concediu de odihnă, respectiv din data de 11.12.2017 până la data de 05.02.2018. Considerăm că acest lucru a fost premeditat pentru ca acesta să nu poată fi cercetat, urmărindu-se a se atinge termenul de prescripție al cercetării disciplinare.

Nu considerăm oportună întoarcerea acestuia la conducerea Poliției mun. Lupeni, însă considerăm că, prin întoarcerea sa la serviciu se puteau continua activitățile de cercetare disciplinară a acestuia”, se arată în raportul semnat de aproape toți polițiștii de la secția din Lupeni.

Mai mult, aceștia susțin, în același raport, că de-a lungul timpului în care a fost în concediu medical, Dănuț Mocanu a apărut la mai multe evenimente mondene, în compania mai multor oameni politici din Lupeni.

Totodată, polițiștii amenință că, la nevoie, vor organiza proteste (chiar dacă protestele reprezintă cea mai gravă abatere pe care o pot face – n.r.).

”Pe această cale vă aducem la cunoștință că în cazul reîntoarcerii acestuia la comanda Poliției mun. Lupeni, noi ne vom prezenta la serviciu, însă în baza celor arătate mai sus cât și în rapoartele anterior depuse, vom refuza să ne conformăm dispozițiilor emise de către acesta și vom recurge, la nevoie, la proteste publice, iar până la soluționare vom purta banderole albe, la nivelul brațului, protestând față de tărăgănarea cercetării disciplinare împotriva șefului poliției”, se mai arată în raportul trimis de polițiștii lupeneni la IPJ Hunedoara, IGPR și MAI.

Dănuț Mocanu este acuzat de către subalternii lui de multe abuzuri. Sunt angajați ai Poliției Lupeni care vorbesc despre traseul șpăgilor pe care erau obligați să le încaseze în numele acestuia, despre faptul că erau umiliți, înjurați și chiar bătuți. Aceleași lucruri le reclamă și oameni simpli, care au avut de-a face cu Dănuț Mocanu de-a lungul vremii. De fiecare dată, reclamațiile au rămas în aer, iar pe mai multe dosare înregistrate la DNA s-a depus praful. Despre toate acestea veți citi în cursul zilei de astăzi și în perioada următoare, pe www.replicahd.ro.

Mai jos aveți raportul integral trimis de polițiștii lupeneni către mai marii lor:

 

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Un comentariu la „Revoltă în Poliția Lupeni. Dănuț Mocanu, ”șmecherul Lupeniului”, scăpat de IPJ și IGPR

  • 11 decembrie 2017 la 17:31
    Permalink

    Vorbitiii de spagii dar Domnul Bolosin cand am intrat la el in birou vorbea cu mine si mama mea se spui ca el caputanul ma ameninta ca nu stiu eu cu cine e el nea de parca ma interesa de el , sa nu mai spun glumele intre ei cand beau cafeaua la chill ,, dece sunte-ti suparatati o muri mocanu ,, le este frica ca au gresit si vor trage acum peentru minciunile spuse, dar cand dormeati in post si alti spargeau magazine ati uitat . Bulangiii de politisti coruptiii .bine le facea domnul Dani .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.