Campioni la un concurs internațional de robotică

Micuții elevi care frecventează cursurile de robotică de la Clubul Copiilor și Elevilor din Petroșani au venit cu premiul al III-lea de la Concursul Internațional de Robotică, eveniment ce a avut loc la Brașov. Pasiunea celor mici a fost răsplătită. Echipa Clubului Copiilor din Petroșani a participat la acest eveniment cu un echipaj format din 2 elevi, împreună cu profesorul coordonator Imre Kovacs. 

Potrivit acestuia, probele de concurs au fost: roboți urmăritori de linie, roboți care trebuiau să rezolve un labirint, roboți sumo, roboți micro sumo, roboți solari , pentabot și freestyle. În urma evoluției lor în concurs, reprezentanții Clubului Copiilor și Elevilor din Petroșani au reușit să obțină un loc I la roboți solari și un loc III la categoria freestyle.

”Roboții participanți la concurs, cu care am reușit să câștigăm aceste premii, au fost rodul muncii în echipă.

Fiecare robot a fost realizat de un colectiv de elevi de la Clubul Copiilor din Petroșani, însă din rațiuni de organizare, pe diplomă au fost trecuți doar cei mai reprezentativi doi copii din colectivul de realizare al roboților, însă felicitări pentru această performanță li se cuvin tuturor copiilor din cercul nostru de pasionați de robotică”, a precizat prof. Imre Kovacs.

Concursul de la Brașov s-a bucurat de susținerea unor sponsori de calibru din domeniul automatizărilor și producției de mașini, cel mai important fiind firma germană Miele, cărora i s-au alăturat Siemens, Continental și alte altor prestigioase firme de profil.

Grație sprijinului acestora, toți concurenții participanți la ”Trofeul Internațional Robotor 2018″, au beneficiat de masă și cazare gratuită, la acest eveniment.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *