Un radioamator din Petroșani participă la cel mai mare exercițiu NATO din România

Un radioamator din Petroșani participă, în aceste zile, la cel mai mare exercițiu NATO din România, „Vigorous Warrior”. Până în data de aprilie, România găzduiește ediția  2019 a exercițiului „Vigorous Warrior”, acesta fiind considerat ca fiind cel mai mare exercitiu NATO pentru testarea capacităților de intervenție medicală militară.

Un radioamator din Petroșani se află printre participanții din cele 38 de țări membre NATO.

Pentru prima oară în istoria exercițiilor NATO, radioamatorii vor fi și ei prezenți a „Vigorous Warrior”, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgenț din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Între radioamatorii selectați pentru a participa la acest exercițiu NATO se numără și un petroșenean. Este vorba despre Konyar Zoltan Endre, având indicativul YO2LQA membru al corpului de Radioamatori voluntari în serviciul de urgență (RVSU).

Radioamatorul din Petroșani alături de colegii săi din cadrul RVSU și prin parteneriatul cu DSU vor asigura comunicații de urgență într-un scenariu în care toate celelalte mijloace de comunicații devin nefuncționale, având ocazia de a demonstra utilitatea capacităților de comunicație alternativă ce pot fi puse la dispoziție comunităților în situații excepționale când mijloacele de comunicație „tradiționale” nu mai funcționează

Evenimentul are loc în poligonul militar de la Cincu.

 

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.