România – Georgia 2-2, la Deva, în barajul pentru „europeanul” de futsal

Echipele naționale de futsal ale României și Georgiei s-au întâlnit, marți seara, la Sala Sporturilor din Deva, în jocul tur al barajului de calificare pentru Campionatul European de anul viitor, competiție care va fi găzduită de Ljubljana, capitala Sloveniei, între 30 ianuarie și 10 februarie 2018.

Evenimentul sportiv al anului de la Deva s-a încheiat cu un rezultat nu tocmai fericit pentru „tricolori” și pentru cei care au umplut, până la refuz, Sala Sporturilor din municipiul de reședință al județului Hunedoara. Jucând fără o viziune clară, România nu a reușit decât un rezultat de egalitate, 2-2, considerat o surpriză, după ce reprezentativa Georgiei a condus, la pauză, cu scorul de 2-0.

Gruzinii au punctat, pentru prima oară în minutul 10, contrar cursului jocului, când Nikoloz Kurtanidze, singur în semicercul de șase metri al României, a reluat în plasă o centrare a lui Mateus Roninho, unul dintre cei doi brazilieni naturalizați din reprezentativa Georgiei. Mai mult, în plină dominare a „tricolorilor”, Georgia și-a dublat avantajul, pe contraatac, în minutul 15, prin Mutraz Kakabadze.

Repriza secundă a început cu oaspeții mai ofensivi, care au trecut pe lângă majorarea diferenței de scor, însă de înscris au făcut-o românii, prin unul dintre cei doi brazilieni naturalizați,  Savio Valadares, în minutul 25, care a finalizat, cu un șut plasat, din zece metri lateral, o fază colectivă de atac.

Egalarea a survenit în minutul următor, și a fost adusă de același Savio Valadares, aflat la debutul său în echipa națională a României, care a înscris, cu șpițul, de la opt metri central, finalizând, astfel, o superbă acțiune personală. Sprijinită de un public extraordinar, România, care a avut în lot opt jucători de la campioana națională FC Autobergamo Deva, a încercat să mai înscrie, dar nu a mai reușit, dar trebuie că și georgienii au avut oportunități de a puncta, nereușite și acestea. Partida retur se va disputa în capitala Georgiei, Tbilisi, pe 26 septembrie, prealabil deplasării echipa națională de futsal a României urmând a efectua un cantonament la Deva, așa cum a făcut-o și înaintea primului joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *