România va trimite la Chişinău „până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, că România va trimite „până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus în Republica Moldova, dar şi specialişti care să ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare în ţara vecină.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi la Chişinău, că România va susţine procesul de vaccinare a cetăţenilor Republicii Moldova, „prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău, în etapa imediat următoare, a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”.
„Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile sanitare din Reublica Moldova  şi implicarea acestora”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, într-o declaraţie de presă la Chişinău.
Şeful statului a precizat că, de asemenea, România va furniza medicamente, echipamente de protecţie şi de îngrijire a pacienţilor de COVID-19.
Ajutorul acordat de România Republicii Moldova face parte dintr-un „un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova”, pe care Klaus Iohannis l-a anunţat la Chişinău.
news.ro
sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *