Iohannis: Românii sunt conectaţi la valorile democratice şi şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în plenul Parlamentului European, că românii sunt conectaţi la valorile democratice şi şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie, că tânăra generaţie crede în Europa şi ea hrăneşte optimismul.

”În urmă cu 11 ani, când România se alătura UE, mă simţeam mândru, ca român, că trăiesc acest moment important pentru ţara mea. Summit-ul de la Sibiu va reprezenta un moment de răscruce, este datoria noastră, responsabilitatea noastră, să creionăm viitorul Europei. Mă simt mândru ca cetăţean român şi în egală măsură ca cetăţean european. Este o stare asumată, care întreţine şi dă forţă şi conţinut acestei identităţi. Europa este parte din fibra noastră. O Europă care însumează din diversitatea noastră, clădită pe baza conceptului de unitate în diversitate”, a afirmat preşedintele Iohannis.
 
Klaus Iohannis a spus că ”Europa este România şi România este Europa”.
 
”2018 este Centenarul României moderne, care înseamnă pentru noi nu atât analize retrospectiv-istorice, cât proiecţii de viitor. Am învăţat lecţii importante trecând prin experienţe neplăcute. Una dintre cele mai importante lecţii este cea a democraţiei. România este o ţară profund ataşată proiectului european. Avem o societate vibrantă şi dinamică, în continuă evoluţie. Suntem o democraţie tânără care are resursele să se perfecţioneze. Românii sunt conectaţi activ la valorile democratice şi şi-au făcut auzită vocea atunci când a fost nevoie. Este ambiţia de a depăşi orice obstacol pentru a rămâne ataşaţi de familia europeană. Tânăra generaţie crede în Europa şi se implică în dezbateri privind viitorul nostru. Din entuziasmul acestor tineri remarcabili se hrăneşte şi optimismul nostru”, a subliniat preşedintele.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.