Romsilva a publicat imagini cu un grup de capre negre care se cațără pe stânci (VIDEO)

Un grup de capre negre a fost surprins în imagini de de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva în Parcul Natural Putna Vrancea.

Imaginile cu grupul de capre negre căţărându-se pe stânci au fost publicate pe pagina de Facebook a Romsilva marţi după amiază şi au fost vizualizate deja de sute de persoane.

„Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată şi copitele adaptate pentru deplasările cu uşurinţă în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva. Este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri”, se arată în postarea ce însoţeşte imaginile cu grupul de capre negre.

news.ro

sursa foto: Ziare Online 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.