Rovana Plumb promite creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, promite că România va crește gradul de absorbție a fondurilor europene. Prezentă la Petroșani, la o întâlnire a Comitetului Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române a Apei. În timp ce comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu atrage atenția României asupra întârzierilor cu care se confruntă în ceea ce privește atragerea fondurilor Europene, ministrul Rovana Plumb promite că gradul de absorbție a banilor europeni va crește.

“Transmit un mesaj ferm, de angajament, din partea Guvernului României, un mesaj ferm de sprijin în ceea ce privește dezvoltarea Văii Jiului și, de asemenea, un angajament ferm în ceea ce priveștre punerea banilor europeni la lucru. Prin această reuniune de lucru încercăm să identificăm problemele cu care se confruntă toți operatorii de apă, să găsim soluțiile, astfel încât nu numai absorbția fondurilor europene să fie mai rapidă, dar, în primul rând, cetățenii să beneficieze de serviciile publice de apă potabilă și canalizare pentru că avem pentru acest exercițiu financiar pus la dispoziția României pentru infrastructura de apă și apă potabilă 3 miliarde de euro”,  a declarat, la Petroșani, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Tot în cursul acestei zile, ministrul din cabinetul Dăncilă va avea o întâlnire cu toți primarii din Valea Jiului pentru a discuta despre problematica includerii zonei în platforma destinată zonelor carbonifere aflate în tranziție.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *