S-a emis Ordonanța Militară nr. 11. Ce anunță această nouă ordonanță

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela anunţă o nouă ordonanţă militară, prin care suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania este menţinută până în 14 mai inclusiv. De asemenea, ministrul a mai afirmat că va fi ridicată carantina impusă localităţii Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa.

”Am emis Ordonanţa Militară 11 din 11 mai 2020, care reglează unele aspecte ce ţin de continuarea unor măsuri adoptate anterior. Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania, care este valabilă până în 14 mai inclusiv”, a anunţat ministrul.

De asemenea, Vela a mai menţionat exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare în funcţie de simptome pentru personalul navigant fluvial şi maritim care vine din porturi sau ţări zone roşii sau galbene, în ipoteza în care nu prezintă simptome de coronavirus şi se încadrează în OM anterioare.
” Această măsură este sinomină cu cea adoptată pentru piloţi sau pentru şoferii camioanelor care transportă marfă”, a explicat Vela.
” O altă decizie care aduce bucurie în Ţăndărei – a fost aprobată propunerea CJSU de a ridica măsura de carantinare pentru Ţăndărei, Ialomiţa”, a declarat ministrul de Interne.
El a amintit că peste câteva zile se încheie starea de urgenţă şi trecem în cea de alertă.
”Vreau să mulţumesc fiecăruia şi împreună tuturor, pentru efort, pentru tot ce aţi făcut ca să fim responsabili, prevăzători şi să avem grijă de sănătatea noastră. Ştiu că nu a fost uşor, aţi răbdat şi aţi depus eforturi pentru a-i proteja pe cei dragi. Trebuie să transmitem condoleanţe celor care au pierdut pe cei dragi, dar trebuie şi să ne bucurăm că mulţi sunt printre noi şi se bucură de viaţă datorită dumneavoastră. Fiecare aţi fost un erou – medici din prima linie, forţe de ordine – fie că aţi suferit în zone de carantină sau izolare, fie că aţi lucrat într-o brutărie la pâinea cea de toate zilele sau aţi condus un transport sau aţi trudit la locul de muncă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.
”Fiecare sunteţi un erou şi am reuşit ca România să fie la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE comparativ cu alte state care au pornit la sfârşitul lui februarie la fel ca noi”, a subliniat Vela.
El a avertizat că urmează o perioadă grea, pe care trebuie să o gestionăm la fel de atenţi pentru că e păcat să stricăm ce am realizat în ultimele 2 luni.
”Eroi aţi fost şi bunicii care aţi explicat copiilor şi nepoţilor de ce trebuie să stea acasă să se ferească de o boală necunoscută şi nu trebuie să iasă afară. (,,,) Aceste eforturi trebuie să le analizăm. Trebuie să fim vigilenţi, responsabili, pentru că virusul nu ia pauză. Nu se odihneşte şi nu ia pauză. Mă bazez pe fiecare că vom avea grjă de sănătatea tuturor. Suntem ctitori la o pagină importantă din istoria României. Vă mulţumesc tuturor pentru pariotism” Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a afirmat ministrul în finalul declaraţiei.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *