S-au făcut primii paşi concreţi pentru achiziţionarea ruinei fostului restaurant Astoria

După ce în urmă cu trei săptămâni Primăria Municipiului Deva şi-a exprimat intenţia fermă de a cumpăra ruina fostului restaurant Astoria, devenită un adevărat focar de infecţie, acum primarul Nicolae-Florin OANCEA anunță:

”Aşa cum am promis, echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva au ecologizat spaţiul şi au blindat intrările în clădirea fostului restaurant Astoria!
Angajaţii SPIGM vor ridica cu macaraua şi bucăţile de beton existente acolo, iar apoi vor nivela terenul.

Am făcut şi primii paşi concreţi pentru achiziţionarea ruinei fostului restaurant Astoria!
Clădirea are în prezent doi proprietari: Societatea Astoria SRL Deva şi Societatea Transilvania SA Deva. Procedurile de cumpărare a clădirii sunt complexe.

Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva au demarat paşii legali necesari.
S-a întrunit Comisia de Evaluare a oportunităţii de achiziţionare a imobilului construcţie situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 132 (clădirea Astoria). Comisia a stabilit că este oportună achiziţionarea clădirii care va avea la final destinaţia de creşă şi grădiniţă, cu următoarele condiţii:
✔️ Efectuarea unei expertize tehnice care să stabiliească stadiul actual al clădirii, în special gradul de depreciere a structurii de rezistenţă, a tavanelor şi riscuri în exploatare
✔️ Efectuarea unei evaluări de către un expert autorizat care să stabilească preţul real de pornire al negocierii în vederea cumpărării clădirii
✔️ Lămurirea situaţiei juridice a terenului de sub clădire (Societatea Astoria SRL are notat dreptul de administrare şi folosinţă a unei cote indivize pe teren şi Societatea Transilvania SA are notat dreptul de folosinţă asupra celeilalte cote de teren din suprafaţa totală de 1430 metri pătraţi)

Comisia a stabilit că este oportună şi achiziţionarea a două imobile (teren) în suprafaţă de 511 mp, respectiv 684 mp, aflate în proprietatea unei persoane fizice, în vederea amenajării accesului auto la clădirea Astoria şi a unei parcări ce va deservi creşa şi grădiniţa.

🔵 Paşii următori:
▪️ Realizarea unei expertize tehnice a construcţiei de către un expert autorizat. Termen: jumătatea lunii februarie.
▪️ Întocmirea unui raport de evaluare a valorii de piaţă a clădirii şi terenului adiacent de către un evaluator atestat. Termen: luna februarie.
▪️ Supunerea spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Deva a unui proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare a clădirii şi a terenului adiacent şi stabilirea comisiei de negociere cu privire la preţul de achiziţie a clădirii şi a terenului. Termen: luna martie.
▪️ Întrunirea comisiei de negociere în vederea stabilirii preţului final de achiziţie a clădirii şi terenului. Termen: luna martie.
▪️ Supunerea spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Deva a unui proiect de hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea achiziţionării clădirii şi a terenului. Termen: luna aprilie.
▪️ Achiziţionarea efectivă a clădirii fostului restaurant Astoria şi a terenului aferent
▪️ Vom include clădirea şi terenul pe lista de investiţii pentru anul 2020, vom elabora documentaţiile tehnico-economice şi vom executa lucrările efective pentru a amenaja acolo creşă şi grădiniţă.

Fapte, nu vorbe!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *