S-au încheiat lucrările pe Defileul Jiului

Lucrările de modernizare a șoselei care face legătura dintre Transilvania și Oltenia s-au încheiat. Reprezentanții Regionalei de Drumuri și Poduri Târgu Jiu anunță că lucrările din Defileul Jiului au fost încheiate. 

A fost semnată recepția la terminarea lucrărilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbești Jiu și Petroșani, urmează o perioadă de 2 ani de monitorizare a lucrărilor, perioada de garanție, până la semnarea recepției finale.

“În timpul procesului de reabilitare au fost executate 135 de podețe pentru scurgerea apelor, 8 poduri au fost reabilitate și un pod a fost construit de nou. Pe toată lungimea au fost montați parapeți de tip New Jersey (nr. – din beton) sau de metal și pe versant în zonele cu risc de cadere a pietrelor s-au montat plase de siguranță și bariere de protecție. 

 A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator. În zona dalelor de beton a fost folosită o tehnologie nouă de armare cu plasă de oțel.

La intrarea în defileu, în zona Vișina, a fost redimensionată parcarea care a fost utilată cu toalete, mobilier și sistem de iluminare”, arată SDN Tîrgu Jiu.

Primele lucrări au început în anul 2012. Circa 185 de milioane de lei au costat lucrările.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *