S-au intensificat controalele pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară

În judeţul Hunedoara a crescut ritmul şi intensitatea controalelor pentru a verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de controale, efectuează verificări privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se pot dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ziua de 11.07.2020 s-au desfășurat acțiuni de control punctuale care au vizat restaurante, terase, piscinemijloace de transport public, diverse spații de cazare și obiectiveturistice.

„În urma verificării a 241 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-au identificat 13 abateri de la măsurile de protecție individuală.

La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 202 locații/obiective (186 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 1 plaje/piscine/ alte locuri special amenajate, 3 hoteluri/diverse spații de cazare, 2 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 4 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 8 obiective/atracții turistice/etc. )

Total sancțiuni aplicate – 26 din care 7 aplicate persoanelor fizice pentru participarea de activități în spațiu inchis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 11 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea sancțiunilor aplicate – 27,500 lei”, conform informării primite de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenţiei Hunedoara

La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.