Se redeschide situl Sarmizegetusa Regia pentru vizitatori

Situl Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru vizitatori. Sectorul de drum afectat de alunecările de teren rămâne închis traficului auto. În sit se poate ajunge doar pe jos!

 Sâmbătă, 04 august 2018, situl Sarmizegetusa Regia își reia programul de vizitare. Drumul Județean 705A, care face legătura între Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) și parcarea de la intrarea pe aleea pietonală.

Vizitatorii pot lăsa autoturismele sau autocarele la intersecția de unde se intră în zona numită ”Valea Albă” și de aici își pot continua drumul pe jos (circa 5,5 kilometri) până la Sarmizegetusa Regia.

Șoferilor li se recomandă atenție sporită în zonele semnalizate de pe DJ 705A în care există surpări de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costești, pe o porțiune de drum de circa 30 de metri se circulă doar pe o singură bandă.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, în urma fenomentelor meteo extreme produse în zona Munților Șureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Fețele Albe care au blocat complet accesul auto și pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul județean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul.

În zonă se lucrează în continuare la înlăturarea pământului, bolovanilor și a resturilor vegetale desprinse de pe versanți. Totodată se lucrează și la refacerea corpului de drum distrus de apele învolburate.

DJ 705A Orăștie – Costești – Sarmizegeusa Regia, rămâne închis temporar circulaţiei rutiere până la restabilirea stării de normalitate, de la km 33+370 și până la 37+370, de la intrarea pe Valea Albă (remiză) până la intrarea pe drumul pietonal (barieră).

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *