Salarii de zeci de mii de lei la o companie falimentară

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara are un salariu de aproape 20 de mii de lei, asta în condiția în care societatea se află la un pas de faliment. Pierderile societății sunt de peste două miliarde de lei, în schimb directorul general este plătit regește. Viorel Stancu încasează, lunar, circa 20.000 de lei. Este vorba de suma brută. Ministerul Energiei dezvăluie care sunt veniturile conducerii Complexului Energetic Hunedoara. De precizat este faptul că salariul directorului general este avizat de Consiliul de Administrație.

„În perioada ianuarie – decembrie 2017 funcția de director general al CEH a fost ocupată de două persoane, respectiv dl. Melczer Mihael Cristian, ianuarie – mai, în care a încasat suma brută de 68.338 lei și de dl. Stancu Viorel, iunie-decembrie, în care a încasat suma brută de 135.313 lei”, arată Ministerul Energiei.

În plus, directorul general nu a dus lipsă nici de consilieri personali. În anul 2017, de la doi consilieri personali, s-a ajuns la CINCI. În condițiile în care compania este falimentară.

“În anul 2017 numărul de consilieri personali ai celor doi director generali, numițI prin decizii interne, a variat între 2 (ianuarie șI martie), 3 (aprilie), 4 (mai, august, septembrie, noiembrie șI decembrie) șI 5 (iulie șI octombrie), cu încadrarea în numărul de posturi aprobate”, mai arată Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei arată că activul net contabil este de minus 2.071.327.883 lei, iar riscul de insolvență sau faliment este iminent.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.