Carmen Hărău: Salarizare pe repede-nainte

Dezbaterile legii salarizării bugetarilor din Comisia de muncă a Camerei Deputaților se apropie de sfârşit. Modificând procedura, PSD-ALDE au renunțat să solicite avizarea textului de lege de către  celelalte comisii de specialitate.

În data de 6 iunie, ora 10:00, va avea loc ultima întâlnire a deputaților din Comisia de Muncă, pentru a fi tranşată situația discriminatorie în care se găsesc câteva structuri de bugetari care gestionează fonduri europene. Un astfel de exemplu este cel al angajaților de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Toți cei nemulțumiți vor încerca să valorifice această ultimă ocazie pentru a-şi promova propunerile.

Şansele lor, ca şi cele ale opoziției, de a mai corecta proiectul, sunt, practic inexistente, deoarece peste doar patru ore, la ora 14:00, “pe repede înainte”, este programat votul final în plenul Camerei Deputaților.

Celor nemulțumiți de proiectul legii în forma în care a fost adoptat în Senat, principalele centrale sindicale, li s-au adăugat structurile asociative ale primarilor, nemulțumiți de modificările făcute la Camera Deputaților față de forma adoptată la Senat.

Opoziția reclamă inflexibilitatea maşinii de vot PSD-ALDE care a organizat un simulacru de dezbatere atât cu partenerii sociali, cât şi în Parlamentul României.

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

 

sursa foto: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *