Salină artificială la o unitate medicală din județ

Consiliul Județean Hunedoara a demarat un proces de licitație pentru un contract în valoare de peste un milion de lei, având ca obiectiv construirea și dotarea unei saline artificiale la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad. Această inițiativă vizează amenajarea unui spațiu în conformitate cu normele specifice din domeniul sănătății, incluzând suprafețele, instalațiile utilitare și finisajele interioare.

Proiectul propune o construcție care să respecte noile reglementări privind eficiența energetică, prin implementarea unor măsuri suplimentare de izolare termică. Clădirea va avea o suprafață de 121 metri pătrați și va fi compartimentată pentru a include două incaperi funcționale, numite Salina 1 și Salina 2, un hol de acces, grupuri sanitare pentru pacienți și personalul medical, vestiar și o boxă pentru diverse materiale de curățenie.

Structura propusă pentru cele două incaperi destinate funcționării sălilor de tratament include fundații continue din beton armat, pereti și elevații din beton armat, iar izolarea exterioară va fi realizată cu un termosistem din polistiren expandat. Finisajele interioare vor consta în pardoseli din sapa și sare macinată, pereti tencuiți și tavane din gips carton.

În plus, clădirea va fi echipată cu mobilier și accesorii adecvate, inclusiv birouri, dulapuri, paturi cu saltele și lenjerie, scaune și seslonguri specifice, rafturi metalice etc. Pentru celelalte încăperi, precum holul de acces, grupurile sanitare și vestiarul, se vor utiliza materiale și finisaje similare, iar iluminatul electric va fi asigurat cu corpuri de iluminat cu LED-uri.

Alimentarea cu apă și canalizarea clădirii se va realiza din rețeaua exterioară existentă în incintă. Acest proiect reprezintă o investiție semnificativă în infrastructura medicală locală, având ca scop îmbunătățirea condițiilor de tratament și confort pentru pacienți și personalul medical din Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad.

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *