Salonul hunedorean al Cărții, anulat din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus

Salonul Hunedorean al Hărții a fost  anulat din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc la finalul săptămânii viitoare, la Biblioteca Județeană Ovid Densușianu din Deva.

Este o hotărâre pe care am luat-o după o matură chibzuință, cu multă durere și cu regretul că nu putem oferi iubitorilor de carte evenimentul pe care îl așteptau atât de mult. Acum, însă, cu toții traversăm o perioadă grea, iar instituția noastră trebuie să dea dovadă de maturitate și de foarte multă responsabilitate pentru a nu pune în pericol sănătatea celor care ar fi dorit să vină la acest eveniment. Acest pericol ar fi fost sporit de faptul că toate manifestările legate de Salonul Hunedorean al Cărții erau programate să se desfășoare în spațiu închis, un motiv în plus de creștere a riscului de contaminare pentru organizatori și vizitatori. Nu ne pierdem speranța că vom trece cu toții peste această perioadă grea, dureroasă, și ne vom reîntâlni la următoarele ediții ale îndrăgitului nostru Salon Hunedorean al Cărții”, a informat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene Ovid Densușianu.

Incidența cazurilor active de coronavirus în municipiul Deva este de 6.5 la mia de locuitori, fiind înregistrate 443 de îmbolnăviri cu COVID-19.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.