Salvamontiştii au avut aproape 30 de intervenţii în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 28 apeluri de urgenţă: 4 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 4 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 3 apeluri pentru Salvamont Prahova – Formaţia Azuga, 3 apeluri pentru Salvamont Zărneşti, 3 apeluri pentru Salvamont Argeş şi câte un apel pentru Salvamont Borşa, Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Predeal, Salvamont Sibiu, Salvamont Gorj, Salvamont Neamţ, Salvamont Hunedoara, Salvamont Vrancea, Salvamont Bihor, Judeţul Suceava şi Judeţul Prahova.

Salvamontiştii au intervenit pentru salvarea unot turişti care s-au accidentat, care s-au rătăcit sau care nu au mai putut înainta din cauza epuizării fizice.

De asemenea, s-au mai primit alte 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Intervenția salvamontiștilor de la Bușteni, pe Valea Caraiman, unde un turist de 30 de ani a cazut din potecă și a suferit mai multe traumatisme severe la cap. 15 salvamontiști au muncit până la ora unu, pentru scoaterea victimei si transportarea ei la cabana Piatra Arsă, unde astepta o ambulanță.

Noapte alba dar nu la UNTOLD ci pe Valea Caraiman, unde un turist de 30 de ani a cazut din poteca si a suferit mai multe traumatisme severe la cap. Pentru ca starea lui era critica si avea in permanenta stari de voma, am solicitat un elicopter care insa nu a mai ajuns. 15 salvamontisti au muncit pana la ora unu, pentru scoaterea victimei si transportarea ei pana la cabana Piatra Arsa, unde astepta o ambulanta.

Publicată de Salvamont Busteni pe Sâmbătă, 4 August 2018

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *