Salvați Copiii sprijină copiii încă din primele minute de viață

Organizația Salvați Copiii a demarat o campanie de susținere a sistemului medical. Astfel, maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva va fi dotată cu echipamente performante, în valoare de circa 41.000 de euro.

Potrivit coordonatorului de program de la Salvați Copiii, Ștefania Mircea, evenimentul are loc în cadrul amplei campanii de dotare a secțiilor de pediatrie și terapie intensivă neonatală din țară prin care Organizația Salvați Copiii susține reducerea mortalității infantile și îmbunătățirea stării de sănătate și nutriție a mamei și copilului.

Potrivit Salvați Copiii, România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 5,8 la 1.000 de copii născuți vii în 2019 (date temporare pentru anul 2019, INS, septembrie 2020), cauza principală fiind nașterile premature.

”O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii, precum și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. Începând din 2010, Salvați Copiii a inițiat programul Fiecare Copil Contează prin care și-a propus să-și concentreze eforturile pe dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport medico-social parental adresate familiilor din comunitățile defavorizate”, arată Salvați Copiii.

În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile, au fost investiți aproximativ 6 milioane de Euro în dotarea a 100 de maternități, secții de nou-născuți și secții de pediatrie din toate județele țării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 100.000 de copii.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *