Sănătatea copiilor, prioritară la Petroșani

Anul școlar va începe în cele mai bune condiții la Petroșani. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, va avea o discuție cu reprezentanții tuturor unităților de învățământ pentru a stabili măsurile care se impun pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță, dată fiind problema sanitară cu care se confruntă omenirea din cauza pandemiei de coronavirus.

În legătură cu problematica începeri anului școlar, marți voi avea o întâlnire cu directorii de școli din municipiul Petroșani, pentru că va trebui să stabilim anumite măsuri pentru începerea anului școlar și vreau să cunosc care este părerea cadrelor didactice și a părinților legat de acest moment al începerii anului școlar. După discuția pe care o voi avea marți vom lua decizia cum va începe școala la Petroșani. Oricare variantă va fi adoptată, școala va începe în cele mai bune condiții. Se va deschide și noua grădiniță, dar va funcționa și cealaltă pentru că este vorba despre reducerea numărului de copii care vor fi într-o grupă. Cheltuielile vor crește substanțial cu dezinfectanții pentru unitățiile de învățământ dar vom aloca bani pentru acest lucru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Potrivit ultimelor informații, anul școlar va începe cu o serie de reguli stricte pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ministrul sănătății a anunțat că toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze. De asemenea, înainte de ieșirea în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.

Colaborator

FOTO: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.