SĂNĂTATEA, înainte de toate!

Canicula și urmările ei

Nu doar soarele ne face rău atunci când afară temperaturile depășesc 35 de grade Celsius. La acestă valoare, organismul uman trece printr-un discomfort termic greu de suportat. În primul rând aparatul cardiovascular își mărește frecvența bătăilor inimii din cauza scăderii tensiunii arteriale și a scăderii cantității de oxygen care ajunge la inimă. Aceste stări pot provoca, amețeli, leșin, dureri de cap, vărsături, crampe musculare, sufocare  sau chiar decesul persoanei. Categoria cea mai expusă la asemenea simptome sunt persoanele în vârstă sau cele diagnosticate cu afecțiuni respiratorii.

În cazul în care o persoană e bănuită că ar fi făcut un accident vascular cerebral din cauza temperaturii excesive, aceasta trebuie transportată de urgență la spital. În general hipertensiunea sau hipotensiunea arterială se manifestă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani și apare  în general dimineața, la trezire, dar și în timpul zilei.

Pentru sănătatea dmneavoastră se recomandă

În acestă situație, Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, recomandă un consum ridicat de fructe și legume proaspete, mai ales cele cu conținut ridicat de apă  și consumarea a cel puțin doi litri de apă fără a se aștepta senzația de sete și chiar consumarea unui iaurt care poate înlocui un pahar cu apă. În acestă perioadă se înterzice consumul de alcool, deoarece acesta favorizează dezhidratarea și diminuiază capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, se recomanda evitatrea ieșirii pe stradă, deoarece covorul de asfalt împreună cu clădiriile din oraș degajă și mai multă căldură decât temperatura din termometre. Pe parcursul zilei se vor face dușuri călduțe, apa fiind lăsată pe corp.

 

 

Contact H MEDICAL CLINIC

Strada Victoriei nr. 14, Hunedoara, cod postal 331057
(in incinta Spitalului Municipal Alexandru Simionescu Hunedoara, lângă secția Pediatrie)

Luni-Vineri: 8:00 – 20:00;  tel: 0354 800 081; e-mail: office@hclinic.ro: www.hclinic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *